.

 Lezingen

In onze sfeervolle expositieruimte zijn we op afspraak geopend voor groepen* voor de lezingen.

Voor de lezingen over de Marius van Dokkum schilderijen zijn we geopend van maandag t/m zaterdag, alleen tijdens de expositie in de zomermaanden beperkt. (Bij twijfel  even bellen) 

We hebben alles ingericht met werken van Marius van Dokkum, waarvan de bezoekers ook kunnen genieten! (± 80 schilderijen, waarvan 40 originele)

De kaarten, boeken, puzzels en reproducties van Marius van Dokkum zijn te verkrijgen tijdens de lezingen, maar ook te bestellen via onze website: www.advedi.nl

  • Contact:
  • Annet Mantel – van Dokkum
  • Expositieruimte ‘De Mantel’
  • Hornpad 19, 1619 BP Andijk
  • Tel. 0228-591425
  • E-mail: info@expositieruimtedemantel.nl
De jaarlijkse expositie van Marius van Dokkum is van 4 juli t/m 8 september 2018 met als gastschilder originele werken van  Rien Poortvliet! 
Verdere info: Zie bovenaan Expositie 2018

Lezingen

In onze Expositieruimte wordt u ontvangen met koffie/thee en koek. (eventueel op verzoek met heerlijke gebak!) Daarna laat Annet, de zus van Marius van Dokkum d.m.v. een PowerPoint de werken van haar broer zien en geeft uitleg daarover. In de pauze ontvangt u nogmaals koffie/thee en wat lekkers. Tijdens de pauze kan men de expositie bekijken en de winkel bezoeken. Na de pauze vervolg programma en daarna vertonen wij een film waarin Marius van Dokkum u het ontstaan laat zien van een schilderij en een ‘Opa Jan’ boek. Humor en vrolijkheid voeren de boventoon van dit programma!

Aanvulling programma

De lezing kan eventueel worden aangevuld met een uitgebreide lunch (verschillende mogelijkheden voor de lunch) en een middagprogramma, welke o.a. wordt verzorgd door Wil Gorter van het Hoedenmuseum ‘Zet ‘m Op’. Een wervelende show met een humoristische ondertoon, waar u nog lang van zult nagenieten. Ook zeer geschikt voor heren!
De lezingen worden gehouden van maandag t/m zaterdag vanaf  *10 – ca. 55 personen.
(Voor prijzen en meer informatie: zie bovenaan bij LEZINGEN)
De lezingen zijn altijd op afspraak, dus even bellen naar 0228-591425 of mailen naar info@expositieruimtedemantel.nl en we maken samen een gezellig uitje speciaal voor uw gezelschap.
 * Bent u niet met een groep en u wilt wel een lezing bijwonen?
  • Op onderstaande datum(s) kan ik u indelen bij een andere groep:
  • Donderdagmiddag 12 april, Vrijdag 20 april, Donderdagmorgen 26 april, Woensdag 9 mei,  Zaterdagmiddag 12 mei, Dinsdagmiddag 15 mei, Woensdag 16 mei, Donderdag 17 mei, Donderdagmiddag 31 mei, Zaterdagmorgen 2 juni, Dinsdagmiddag 5 juni, Dinsdag 19 juni, Zaterdag 23 juni, Dinsdagmiddag 10 juli, Maandagmiddag 16 juli, Dinsdagmiddag 21 augustus, Dinsdag 11 september,  Woensdagmiddag 12 september, Donderdagmiddag 13 september, Dinsdagmiddag 18 september, Donderdagmorgen 4 oktober

Graag van te voren aanmelden!

Annet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annet Mantel – van Dokkum

 

Zelfportret Marius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfportret van Marius van Dokkum

 

Kijk op Kunst – Vrouwen van Nu afd. Wieringen

Bezoek aan expositieruimte De Mantel op dinsdagmorgen 13 maart 2018

Vanmorgen brachten we, met 17 dames, een bezoek aan Andijk waar we de expositieruimte De Mantel bezochten voor een lezing over Marius van Dokkum en een bezichtiging van een aantal van zijn schilderijen. We werden verwelkomd door zijn zus Annet Mantel-van Dokkum en haar man met een kopje koffie met een koekje. Daarna namen we plaats in een aparte ruimte voor de lezing met PowerPoint presentatie. Marius is een veelzijdig kunstenaar op het gebied van schilderen met olieverf, tekenen en illustreren van zijn kinderboeken van opa Jan. Zijn schilderijen gaan meestal over oude mensen op een humoristische wijze neergezet op het paneel. Maar ook schildert hij prachtige stillevens en portretten. Tussendoor was er nog even een pauze met een kopje koffie of thee met een chocolaatje. Ook konden wij kaarten, verjaardagkalenders, kinderboeken etc. kopen waar veel dames gebruik van maakten. Aan het einde van de ochtend stond in een ruimte de lunch voor ons klaar in buffetvorm. Heerlijke tomaten/groentesoep, warme kroket, huzarensalade, verschillende soorten brood met beleg en melk en karnemelk. Aan tafel werd nog druk nagepraat over alles wat we gehoord en gezien hadden en het smaakte naar meer, veel dames waren van plan om deze zomer tijdens de expositie nog eens terug te komen. Dan is er ook werk te zien van Rien Poortvliet, tekenwerk van Maartje, dochter van Marius van Dokkum, keramiek beelden van Nel Rood en een miniatuurpoppenhuis van Miriam Bruin, ingericht zoals de tijd op de schilderijen eruitziet.

Foto’s: Lea Jongbloed en Joke Stoop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagexcursie Dinsdag 30 januari 2018 naar Andijk

Verslag door Wil Holshuijsen

Met een volle bus, Suse, Rechell en onze chauffeur William rijden we naar Andijk. Een mooi verstild dorp. Aangekomen in de Expositieruimte De Mantel worden we welkom geheten en krijgen we koffie met gebak. Daarna lopen we naar de grote zaal, waar de zus van schilder Marius van Dokkum,  Annet van Dokkum een lezing geeft over het werk van haar broer. Met beelden van zijn schilderijen weet zij een mooi en humorvol verhaal te vertellen. Zijn personages zijn vaak dik en lelijk, maar ook heel herkenbaar en soms ontroerend. Ik vind zijn stillevens heel mooi. Marius schrijft en illustreert ook kinderboeken: ‘De avonturen van Opa Jan’ In de pauze wordt er veel gekocht. Ook het huisje van Opa Jan is te zien. Na een heerlijke warme lunch vertelt Wil Gorter ons alles over haar hoedenverzameling. Inmiddels heeft iedereen van de groep haar meegebrachte hoed opgezet. Bij de hoeden die Wil opzet vertelt zij het bijpassende verhaal. Ik vond de bruidshoeden erg mooi en ook de hoge hoed voor de bruidegom is gelukkig nog traditie. ’s Middags zien we Marius in levende lijve. Dat was leuk!. Er worden vele foto’s gemaakt. We bedanken alle medewerkers. Tot slot wordt erbij de bus een groepsfoto gemaakt met hoed. Suse, Rechell en William, dank jullie wel voor dit bijzondere eerste dagje uit van het nieuwe jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat was het gezellig op vrijdag 27 oktober 2017 ook met dit gezelschap!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze groep had een dagarrangement met lunch en ’s middags een presentatie van Wil Gorter van het hoedenmuseum.

Een bedank kaartje hebben we ontvangen met deze tekst:

Beste mensen

Hierbij willen wij jullie nogmaals bedanken voor de enorm leuke dag die wij vrijdag bij jullie hebben gehad. Het was geweldig, wat ons was beloofd is waargemaakt! Ook de catering was uit de kunst verzorgd. Alsnog hartelijk dank en heel veel succes met alles wat jullie doen.

Hartelijke groeten, Vereniging Behoud Westfries Kostuum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *